Praha: Zdravé psí cukroví

Zdravé psí cukroví

Psí piškoty

Neodoláte, a čas od času podstrčíte psovi kousek cukroví? Je to zbytečné! Když už pečete, pamatujte na něj předem a nahraďte zbytečně sladké lidské pochoutky zdravými, psími, vlastnoručně upečenými!

Vyzkoušejte upéct zdravé psí piškoty bez cukru nebo mrkvové mlsky, kvůli kterým se váš mazlík doslova přetrhne… Připravili jsme pro vás dva osvědčené recepty!

Psí piškoty

Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 150 g špaldové mouky
  • 25 g škrobu (bramborový či kukuřičný)
  • 1 lžičku bezfosfátového kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
  • špetka skořice

Postup:

U vajíček oddělíte bílky od žloutků. Žloutky vyšleháte s vlažnou vodou do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháte vedle v míse tuhý sníh. Do mísy se žloutky pomalu přisypáváte mouku smíchanou s kypřicím práškem, bramborovým škrobem a skořicí. Zlehka po částech vmícháte sníh z bílků. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříte lžičkou malé hromádky, které mají okolo dostatečný prostor. Dáte péct do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 10 minut, než budou piškoty zlatavé.

Psí mrkvové mlsky

Suroviny:

  • 1 netučný tvaroh
  • 1 mrkev
  • 1 hrnek namletých ovesných vloček

Postup:

Mrkev nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle a zbavte přebytečné vody. Smíchejte s tvarohem a vločkami. Vločky přidávejte podle potřeby tak, aby se těsto nelepilo. Vyválejte z něj placku silnou asi 3 mm. Rozkrájejte ji na kostičky, případně můžete vykrajovátkem vytvořit pravé vánoční motivy. Vykrájené cukroví dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud okraje nezezlátnou. Poté nechte sušenky dosušit v chladnoucí troubě.


Foto Praha-levne.cz

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS (komentáře k příspěvku)

Napsat komentář