Chcete-li poznat skutečnou nefalšovanou českou kuchyni, jste na správné adrese v restauraci Na Pekárně v Čakovičkách na severovýchodní hranici Prahy.
Jejím majitelem a šéfkuchařem v jedné osobě je totiž Václav Frič, specialista na českou kuchyni, který si tak splnil dlouholetý sen.
Pražané a návštěvníci metropole na tom rozhodně vydělali, o čemž svědčí obsazené stoly a hosté, kteří se rádi vracejí. Doporučujeme udělat předem telefonickou rezervaci, zejména pokud se chcete Na Pekárně naobědvat o víkendu.
Kdo je Václav Frič?
- profesionální kuchař, držitel mnoha gastronomických cen, který působil v hotelech Alcron Radisson SAS, Le Palais a Intercontinental či v restauraci Café Imperial
- sedminásobný mistr ČR v otevírání ústřic a sedmý na mistrovství světa
- bývalý výkonný ředitel Pražského kulinářského institutu
Naše tipy, kde se dobře vaří
- Na staré: Kovárna skončila, ať žije Vozovna!
- Restaurace Oříšek: mistrovská svíčková
- Na svatomartinskou husu do Kryštofova údolí
Co si dát v restauraci Na Pekárně?
Jako předkrm zvěřinovou paštičku s brusinkovou omáčkou a domácí houstičkou (85 Kč). Poté poctivý vývar s masem a nudlemi (27 Kč). No a k hlavnímu jídlu si nestačíte vybírat: pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (135 Kč), hovězí svíčková s karlovarským knedlíkem (135 Kč), Kančí na šípkové omáčce a bramborové placky (195 Kč), bramborové noky s kysaným zelím a uzeným masem (95 Kč), či tatarský biftek s topinkami (160 Kč).
Recept na omáčku ze šlejšek podle Václava Friče najdete ZDE.
Že jste se nacpali k prasknutí? Uděláte chybu, pokud pominete sladkou tečku! Aspoň zkuste jablkový štrůdl s čerstvou šlehačkou (55 Kč) nebo povidlové taštičky s ořechy a máslem (55 Kč). Ani ceny nápojů nijak nevybočují z běžného průměru: Plzeňské pivo Na Pekárně dostanete za 20 Kč, většinu nealko za 25 Kč.
Restaurace Na Pekárně je nekuřácká. Otevřeno má od středy do neděle od 11 do 22 hodin. Aby jídla byla maximálně čerstvá, mění se jídelní lístek dvakrát denně. Suroviny pocházející převážně od místních českých producentů.
zdroj a foto: napekarne.com