Přece tam, kde mají mistry kuchaře, kteří vyhráli otevřené Mistrovství světa ve vaření svíčkové. Ta se koná každoročně na zámku Červený Hrádek u Jirkova.
Soutěží se o nejlepší omáčku s masem, knedlíky dodává sponzor pro všechny soutěžící stejné. Vaří se pod širým nebem. Hodnotí se chuť, vůně a konzistence omáčky, chuť a zpracování masa i celkový umělecký dojem. V porotě se střídají odborníci, jejichž hlavní kvalifikací je, že mají rádi svíčkovou: zakladatel soutěže Jiří Holý, fotograf Libor Zavoral (nominován kvůli nadstandardní váze), starosta města Jirkova a moderátor Petr Novotný.
Také milujete jídlo? Naše tipy:
- Omáčka ze šlejšek podle Václava Friče
- Na svatomartinskou husu do Kryštofova údolí
- Nakládaný hermelín a další regionální recepty
Mistři a vicemistři světa ve vaření svíčkové
- Šéfkuchař Jindřich Šindelář, který vaří v restauraci Oříšek v Praze 2
- Šéfkuchař Petr Sviták, který vaří v restauraci U Veverky v Praze 6
- Šéfkuchař Miroslav Forman z pražské společnosti Intercatering, která vaří třeba pro hotel Adalbert a restauraci Klášterní šenk v Břevnovském klášteře v Praze 10, nebo dodává jídlo na recepce v malostranském či Velkopřevorském paláci v Praze 1
- A můžeme doporučit i svíčkovou šéfkuchaře Václava Friče z restaurace Na Pekárně, přestože se tohoto klání nezúčastnil.
Jak uvařit svělou svíčkovou doma? Nabízíme tipy šéfkuchařů!
Pokud milujete svíčkovou a hledáte tip na výlet, máme ho pro vás: klání o Mistra světa ve vaření svíčkové sice právě proběhlo, v pořadí 18. mistrovství však můžete navštívit už za rok, v září 2014, opět na Červeném Hrádku.
zdroj: svickova.webnode.cz, uveverky.com, intercatering.cz
Nejlepší svíčkovou jsem jedla v restauraci U Svaté Anny v Radlicích!
Komentář pavlina — 28.1.2014 @ 14:00